Αναγνώστες

Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

Βοηθήστε να αλλάξουμε τη ζωή του Αλέξανδρου από την Μακρακώμη


Ο Αλέξανδρoς από την Μακρακώμη, σχεδόν 8 ετών, είναι ένα παιδί με σπαστική τετραπληγία και εγκεφαλική παράλυση.

Γεννήθηκε πρόωρα στις 30 εβδομάδες. Νοσηλεύτηκε για αρκετό καιρό σε Μονάδα Νεογνών. Μέχρι τώρα λαμβάνει φυσιοθεραπεία και εργοθεραπεία σε σχεδόν καθημερινή βάση ενώ έχει λάβει και ειδικές συνεδρίες μπότοξ στο παρελθόν.


Ο Αλέξανδρος δεν έχει αυτόνομη βάδιση. Έχει κατακτήσει τα τελευταία δύο χρόνια την βάδιση με περιπατητήρα. Φορά κηδεμόνες και στα δύο του πόδια. Το κυριότερο πρόβλημά του είναι η υπερτονία (σπαστικότητα). Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεται να μεταβεί στην Αμερική σε ειδικό κέντρο (Children's Hospital, Saint Louis, Misouri), προκειμένου να υποστεί μια εξειδικευμένη επέμβαση που θα αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή του μικρού μας. Η επέμβαση λέγεται SDR (Selected Dorsal Rizotomy – Εκλεκτική Ραχιαία Ριζοτομή) (https://www.stlouischildrens.org/conditions-treatments/center-for-cerebral-palsy-spasticity/about-selective-dorsal-rhizotomy) που, ουσιαστικά, πρόκειται για παρέμβαση στον σπονδυλικό σωλήνα. Μετά θα ακολουθήσει και δεύτερη χειρουργική επέμβαση (PERCS) στο ίδιο κέντρο. Οι γιατροί εικάζουν πως μετά τις δύο επεμβάσεις και καθημερινή φυσιοθεραπεία για ένα έτος περίπου ο Αλέξανδρος θα περπατά με μπαστούνι.Η διαμονή στην Αμερική θα είναι για 30 ημέρες. Καθώς το κόστος του συνολικού εγχειρήματος πλησιάζει το ποσό των 70.000 – 75.000€

βρισκόμαστε, δυστυχώς, στην δύσκολη θέση να ζητήσουμε την οικονομική σας στήριξη για να μπορέσουμε να δούμε το παιδί μας μερικώς αυτόνομο. Μπορείτε να μας βοηθήσετε στο λογαριασμό που έχει ανοιχτεί ακριβώς για αυτόν τον σκοπό:

GR78 0110 3960 0000 3960 0966 012 (ΕΘΝΙΚΗ)

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ:

ΜΠΟΓΙΑΝΤΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΠΟΓΙΑΝΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΝΑ ΙΩΑΝΝΗΣ

2 σχόλια:

Διαύγεια - Δήμος Μακρακώμης

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

live!


powered by Agones.gr - Stoixima

flagcounter

free counters